06 januari 2017

Tangled Tree WO Robertson 'Chocolate' Cabernet Sauvignon 2015

In de neus rokerig, cederhout, rood fruit, bessen, klein beetje snoeperig. In de mond hoge zuren, petieterig klein zoetje, cederhout, rokerig, rode bessen. Vooral het 'hout'-gedeelte komt een beetje synthetisch over. Ik heb de indruk dat er wat is gedaan met houtsnippers of wellicht zelfs houtpoeder. Het ligt er te dik bovenop en lijkt in de verste verte niet op het 'echte' hout van klassieke Bordeaux of Rioja. Misschien dat de gebruikte gistsoort ook nog een rol speelt. Dit heeft deze wijn echt niet nodig. Ik dacht dat producenten uit de Nieuwe Wereld juist zo snel konden inspringen op de behoefte van de consument, ook al verandert deze voortdurend. Dan hadden ze toch moeten weten dat deze consument tegenwoordig iets minder hout in z'n wijn wil. En dat terwijl de producent wel goed en eigentijds bezig is door de wijn in een recyclebare en lichtgewicht 'petfles' te stoppen. Tussen het 'hout' door lijkt deze wijn eigenlijk best fruitig en smakelijk maar dat is niet genoeg. De balans is zoek. Overigens komt het 'chocolate'-gedeelte niet goed naar voren. De wijn is nog vrij jong, wellicht dat die chocoladetonen wat evidenter worden met wat jaartjes opleg. Gelukkig is op dag twee het 'hout' iets naar de achtergrond verdrongen ten faveure van het fruit. Alcohol is 13,5%, exclusief verkrijgbaar bij de webshop van Gall & Gall.