07 december 2016

Château Pey La Tour AOC Bordeaux 2009

Hallo? Is daar iemand? Waar is het aroma? Op een 'worteldag' geopend. Is dat de reden of had ik deze wijn nog een jaar of tien moeten laten rusten? De neus verraadt niets, maar dan ook echt niets. Reukloos. In de mond daarentegen is hij iets meer extravert. Pittige tannines, flink ruw nog, 4 uit 5, lekkere hoge zuren, heel aangenaam bitter in de afdronk, voor oogstjaar 2009 vind ik hem erg elegant, subtiel. Smaken van voornamelijk zwart fruit, nog heel vief, fris, beetje vegetaal, groene paprika maar niet uit balans, droppige afdronk. Elk volgend glas is al veel beter dan het vorige. Ik ga even twee dagen achter elkaar een analyse van deze wijn maken want vandaag, op dit tijdstip is hij nog erg gesloten. Op dag twee komt inderdaad het fruit wat meer naar voren in het aroma. Ook in de smaak meer expressie. Een beetje lucht is wat deze wijn nodig heeft. Hij is nu goed in balans en ook gewoon lekker. Bewaren kan maar hoeft niet. Vijf jaar geleden gekocht bij de Sligro. Een beetje geduld uitoefenen maar dan heb je ook wat.