12 mei 2014

Famille Castel VeRy Peach Blanc Pêche

Hoe kan een wijn bijvoorbeeld naar drop smaken? Een aantal jaar terug zou ik naïef geantwoord hebben "door drop aan de wijn toe te voegen". "Dat mag dus niet!" werd me toen gelijk verteld. Wijn mag alleen wijn heten wanneer het van druiven is gemaakt, fruit- of smaakjestoevoegingen zijn verboden. Vandaag heb ik een witte wijn waar perzik of in ieder geval perziksmaak aan is toegevoegd. Op het etiket staat dan ook "gearomatiseerde drank op basis van witte wijn". Famille Castel heeft dit op de markt gezet. Er is ook een rosé met grapefruit-toevoeging, nog een witte met appel, en een rode met granaatappel. Je kunt er ook heerlijk mee mixen. Alcohol is slechts 8%. In het glas goudgeel. In de neus spat de perziksiroop het glas uit, je kent dat wel, die geur wanneer je een blik perziken op siroop opent. Een heel klein beetje ananas en mango wurmen zich er nog doorheen. Een heel zacht mondgevoel, daar waar ik een bak zoet verwacht valt dat reuze mee, het is ingetogen, subtiel. Best nog wat zuren aanwezig alsmede een licht bittertje. Vooral perziksmaak natuurlijk. Die 8% alcohol proef je nauwelijks tot niet wat hem een gevaarlijk makkelijke doordrinker maakt op een mooie zonnige dag. Verkrijgbaar bij de AH.