09 januari 2014

Les Dauphins AOC Côtes du Rhône Reserve 2012

Het enigszins 'kitscherige' ogend etiket sprak me aan. Een Rhône-blend van 80% grenache, 15% syrah en 5% mourvèdre, geen hout. In het glas dieprood tot magenta gekleurd, intensiteit 4 uit 5. De eerste snuif geeft weer een algemene indruk van de vinificatie; perendrups, framboos, een beetje snoeperig, jammy. Ik denk dan gelijk aan (gedeeltelijke) macération semi-carbonique of thermovinificatie maar misschien is er wel een gistsoort gebruikt die ditzelfde effect teweeg brengt. Flink schudden met de fles, walsen met het glas en dat aroma nestelt zich op de achtergrond, rood fruit en een lichte kruidigheid blijven over. Ook in de mond dezelfde indrukken. Eerst perendrups en framboos, gevolgd door kirsch, kersen, een kruidje. Voldoende zuren aanwezig, een klein bittertje, sappig glas wijn. Niets speciaals, geen karakter, formule dertien in een dozijn.