26 december 2011

Estate Argyros French Oak Fermented Santorini 2008

Op tweede kerstdag was ik bij mijn familie aan het dineren. Ik was verantwoordelijk voor het voorgerecht. Het werd een quartet van gegrilde garnaal op een bedje van zeekraal, een pasta-envelopje gevuld met zongedroogde tomaat met een saus van zongedroogde tomaat met honingzwam, een Bourgondische paté met cranberrysaus op een bedje van rode bieten kiemen en een bospaddestoelensoepje. Aanvankelijk had ik een zwaar geëikte Amerikaanse chardonnay erbij bedacht, maar m'n collega Madeleine kwam met deze Griekse wijn op de proppen. Het was een schot in de roos. Niet alleen paste deze wijn bij het complete en diverse arrangement aan smaken, maar ook zonder spijs was het een heerlijke wijn. Een neus die een vrij hoog "Velpon" gehalte had, maar smaken die in eerste instantie vrij secundair waren: hout, vanille, caramel, wat later overging in citrus, maar toch mooi vol, vrij hoge zuren nog voor een 2008 en een lange afdronk. Men verzocht al rap een tweede glas en de fles ging schoon op. Neem contact met me op voor de prijs en aanschaflocatie.