13 oktober 2011

Verzoekje: Adobe Reserva Carmenère DO Colchagua Valley

Zo, ik kom nèt terug van een ondernemers-informatieavond. Het ging over het nut van het hebben van een website voor een ondernemer. Nu ben ik dat (nog) niet, maar ik ging mee met mijn vrouw als extra set oren en om er zelf misschien nog iets van op te steken. Tools als Google AdWords kwamen bijvoorbeeld aan bod. Betalen om bovenaan de zoekmachine te komen. Ik moest zachtjes gniffelen. Toets het woord "wijnblog" in op Google en ik ben de derde in de lijst en het kost me geen cent! Doe ik toch best leuk met m'n gemiddelde van minimaal 100 lezers per dag, al zeg ik het zelf! Hoe dan ook, nog voor de klok middernacht slaat nog even snel een wijn proeven om aan m'n streven van één artikel per dag te komen. Eigenlijk is dat niet goed. Gehaast een wijn proeven werkt niet: volgens Frank Jacobs en Gert Crum moet je een gesprek met de wijn aangaan op een moment dat je zelf volkomen relaxed bent. Toch ga ik even speed-daten met deze Chileense welke mij via de mail werd verzocht eens te proeven. De druiven zijn op een biologische wijze geteeld, staat er op het etiket te lezen. Hij komt bij de grotere Albert Heijn vandaan voor €3,99 in de bonus, normaal €4,99 alcoholpercentage 14% maar liefst. Het is een 2010, dus dat de kleur paars is verbaast me niets. Een behoorlijk vol en kruidig aroma komt me tegemoet, maar wel met een bepaalde frisheid. Fruitgeuren zijn nog moeilijk te benoemen. In de smaak zitten die er echter volop: rijpe kers, zondoorstoofd zwart fruit, beetje chocola- en leertonen ook. Lekker bittertje op het eind, niet iedereen houdt daarvan, maar ik wel. Zuren mis ik wel een beetje, maar toch zit er voldoende spanning in de wijn. Het bittertje, zeg maar gerust bitter, is wel erg aanwezig. Dit is geen allemansvriend, hier moet je van houden. Hij is wel vrij laag in de tannines maar ik denk wel dat hij beter tot zijn recht zal komen bij een maaltijd. Pasta, paté, ham, wit vlees, rood vlees, wild vlees en rijpe kazen. Aan het verkooppraatje op het achteretiket heb je weer 'ns niks want hij zou overal bij passen, maar nog net niet bij vis, als ik die moet geloven. Zelf denk ik dat hij heerlijk zal smaken bij een mild gekruide struisvogelbiefstuk. Niet te lang doorbakken, hij moet bijna nog bloeden van binnen. Maar zonder spijs kan ik hem zeker al waarderen.